Wintervakantie in Finland

Een wintervakantie in Finland om nooit te vergeten? Tijdens onze vakanties in de winter in Finland ontdek je het noorden op een actieve, maar vooral onvergetelijke manier. Ga samen met ons van de gebaande paden en beleef een avontuur om nooit te vergeten.

Onze winterreizen

 • wintervakanties in Finland, rendieren

Winter Wonderland

Een week vol activiteiten: huskytocht, sneeuwschoentrekking, langlaufen, ijsvissen, rendierboerderij…

 • wintervakanties in Finland
 • Vakantie Finland winter, wit landschap

Sneeuwschoenen in Hossa

We wandelen in Hossa nationaal park door besneeuwde bossen, bovenop richels en over bevroren meren.

 • langlaufspoor, wintervakanties in Finland
 • langlaufen in Finland, wintervakanties in Finland
 • wintervakanties Finland, noorderlicht

Langlaufen in Oost-Finland

Tijdens deze langlauftocht langlaufen we 100 km in 5 dagen doorheen de wildernis van Noordoost-Finland.

Op vakantie naar Finland in de winter met Sisutrek 

Een reis met Sisutrek ziet er zo uit:

 • Kleinschalig
  De reizen van Sisutrek mikken op kleinschaligheid. We gaan weg van de gebaande paden, weg van het massatoerisme. Om op die manier de absolute stilte en pracht van de Finse natuur te ervaren. Onze reizen zijn altijd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.
 • Duurzaam
  We kunnen niet ontkennen dat toerisme een belangrijke impact kan hebben op de natuur en omgeving. Daarom nemen we de nodige stappen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. We geloven sterk dat toerisme zo een positieve impact kan hebben voor zowel de natuur als de lokale bevolking. Lees hier meer over onze duurzame doelen.
 • Unieke locatie
  Onze reizen zijn in Noordoost-Finland. Een nog onontdekt gebied met prachtige natuur en ver van de gebaande paden. We nemen u mee naar Martinselkonen, Kylmäluoma en Hossa, net iets ten zuiden van Lapland. We verblijven hier in kleinschalige accommodaties en trekken de natuur in om een nacht te slapen in een wildernishut. In de duisternis is de kans groot dat we het noorderlicht zullen spotten.
 • Professionele begeleiding
  Alle reizen zijn met zorg samengesteld door Ruben, een bioloog en wildernisgids die zijn hart verloor aan Finland. Met Sisutrek heeft hij als motto om de reizigers kennis te laten maken met het echte Finland. Daarvoor werkt hij samen met lokale partners en neemt hij je mee ver van de massa. Zijn kennis van en passie voor de natuur maken de reizen tot een unieke belevenis. Ook zorgt hij ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat zodat het een comfortabele winterervaring wordt. Liever naar Finland op vakantie in de zomer? Ook dan neemt Ruben je graag mee de Finse natuur in.

Meer weten over onze wintervakanties in Finland?

Una settimana in Finlandia fantastica. Ruben è una super guida!
Martina Peter
Martina Peter
2024-04-10
Prachtig familie avontuur begeleid door Ruben, een gepassioneerde topgids !
Philly-Katrien Hendrickx-Genbrugge
Philly-Katrien Hendrickx-Genbrugge
2024-02-18
Fantastische sneeuwreis in het prachtige Finse Lapland. Enthousiaste begeleider, Ruben, gidste ons vakkundig en met 'sisu' doorheen het gevarieerde weekprogramma voor jong en oud(er). Langlaufen, op tocht met sneeuwschoenen, iglo's bouwen, ontspannen in de sauna met ijswak, worstjes grillen op het vuur, rijden met een sneeuwmobiel, glijden met een huskyslee, ijsvissen en rendieren voederen: het was kortom één groot avontuur voor onze ganse vriendengroep. Het prachtige Noorderlicht, de lekkere Finse keuken en de prima (basis)accomodatie maakten deze reis dan ook werkelijk onvergetelijk. Een absolute aanrader voor elke sneeuwliefhebber!
Jiska Verhulst
Jiska Verhulst
2024-02-18
SNOWSHOEREIS IN HOSSA Deze reis is niet enkel vakantie, het is een hele beleving. Alles begon met het eerste contact met Ruben die zeer snel antwoordt op berichten met vragen. Nadien in Gent heeft hij heel uitgebreid met mij het programma overlopen en zo elke bange twijfel weggenomen. Eens ter plaatse begon het avontuur samen met een groep fantastische mensen die ik voordien niet kende. Ik heb zoveel geleerd over de natuur, mensen, mezelf en ben met heel veel waardering teruggekeerd voor het leven en de mensen in het koude noorden maar ook met even veel waardering voor de mensen en dingen die ik hier heb. Zo blij dat ik het gedaan heb❤️
Danielle Meyer
Danielle Meyer
2024-02-13
Zeer leuke reis gehad, met goede gids! Een echte aanrader!
Emmelie Cieters
Emmelie Cieters
2024-02-11
Een groepsreis bij Sisutrek is gegarandeerd genieten! Ruben is een prachtig mens en een geweldige gids. Alles goed georganiseerd.
Susan Kalisingh
Susan Kalisingh
2024-02-03
Altijd al eens naar het Noorden gewild. Sisutrek trok me aan omwille van de kleinschaligheid. Het was een super ervaring. Ruben is een geweldige gids, het programma is super gevarieerd, vele 'eerste keren', elke avond sauna, avontuur, heerlijk eten (en een keuken die zich aan ieders dieet aanpast!). De eerste avond al verwend met Noorderlicht. Alles was goed voorbereid, de informatie uitgebreid ... Kon niet beter. Dankjewel Ruben, het was een ervaring om nooit te vergeten!
Liesbet Brouckaert
Liesbet Brouckaert
2024-02-03
Super ervaring van begin tot eind! - Top gids met bakken kennis - Lekker lokaal eten - Een goed gevuld programma - in kleine, gezellige groep - en een berg sisu! 😊 Een actieve week Finland in de sneeuw? Dan kies je voor Sisutrek! ✅
Bart Dresselaers
Bart Dresselaers
2024-02-02
Professionele gast, gidst alsof het je beste vriend is. Aan te raden ervaring, zeer goede prijs-kwaliteit.
Glen Dierickx
Glen Dierickx
2023-12-17
×