Over Sisutrek

Sisutrek is een reisorganisatie die zich inzet op een authentieke en actieve natuurbeleving in Finland. 

Ga van de begaande paden, weg van het massatoerisme en ervaar de absolute stilte. Het is onze missie om via duurzaam ecotoerisme terug te geven aan zowel de natuur als de lokale gemeenschap. Winter of zomer, wij hebben het ideale avontuur.

Over Sisutrek

Sisutrek biedt begeleide reizen aan in het hoge noorden van Finland in zomer en winter. Een reisproduct van A tot Z met veel zorg samengesteld, in samenwerking met lokale partners en met het oog op duurzaamheid. Kleinschalig om grootschalig te zijn in dienstverlening.

Sisutrek?

Net zoals Hygge en Fika, is Sisu een typisch begrip uit het noorden. Vrij vertaald betekent het veer- en wilskracht, actie ondernemen wanneer het resultaat twijfelachtig is. Maar vooral, steeds optimistisch zijn wanneer het even niet meezit. In de wildernis, door weer en wind, dat is juist de plek waar Sisu tot uiting komt. 

Trek verwijst naar de actieve manier waarop we de prachtige Finse natuur ontdekken. Te voet, op skilatten of al peddelend, voor ons de ideale manier om te kunnen genieten van de weidse natuur in het hoge Noorden.

Ons logo

Het linnaeusklokje is vernoemd naar de bekende bioloog Carl Linnaeus, ook wel de vader van de taxonomie genoemd.

Voor ons staat het symbool voor de uitgestrekte Finse natuur, met zijn grootse bossen, ontelbare meren en vennen, heuvels en valleien. In het boreaal woud, daarin voelt het linnaeusklokje zich, net zoals ons, kiplekker. 

Vaak over het hoofd gezien, maar o zo prachtig. Oordeel vooral zelf op een van onze zomerreizen.

Onze partners

Een reis geboekt bij Sisutrek en nog extra materiaal nodig? Binnen Vlaanderen kunnen jullie terecht bij verschillende outdoorwinkels.

Onze partners geven je graag advies over de juiste kledij en materiaal. Met bovenop nog eens 10% korting aan de kassa.

Vragen over onze reizen? Of een reis op maat samenstellen?

×