Naar Finland op vakantie in de zomer

Wil je naar Finland op vakantie deze zomer? Tijdens de reizen van Sisutrek maak je kennis met Finland op een actieve en unieke manier. Samen gaan we van de gebaande paden in de onontdekte natuur in het oosten van het land. Een vakantie om nooit te vergeten! 

Onze zomerreizen

Karhunkierros – Het berenpad in Oulanka

Een week waarin we samen de Karhunkierros gaan wandelen. Tussendoor geven we de benen even rust tijdens een 2-daagse kanotocht. 

Nazomeren in Hossa Nationaal Park

We gaan een week wandelen in Finland in Hossa Nationaal Park. We maken verschillende dagtochten en ook hier stappen we even in de kano.

Naar Finland in de zomer met Sisutrek 

Een reis naar Finland in de zomer ziet er zo uit:

 • Kleinschalig
  Nog maar weinig reizigers weten hun weg te vinden naar Finland in de zomer. Dat zorgt ervoor dat Finland een ideale zomervakantiebestemming is voor rustzoekers. De zomerreizen van Sisutrek sluiten hierop aan. Onze reizen zijn altijd kleinschalig met groepen van maximaal 12 deelnemers. Ook nemen we je mee naar onontdekte natuurgebieden om de stilte en de pracht van de Finse natuur te ervaren. 
 • Actief
  Te voet of in een kano, wat ons betreft de beste manier om de weidse natuur in het hoge noorden te ontdekken. Door het langzamere tempo kom je echt tot rust en is er alle tijd om de omgeving in je op te nemen. Tussendoor kamperen we in het wild en ontdekken we welke eetbare planten het Finse bos ons biedt. Tijdens de Karhunkierros Trail wandelen we 82 km en stappen we voor 2 dagen in een kano. Ook ontdekken we het Hossa Nationaal Park. We wisselen verschillende wandelingen af en maken ook een tocht in een kano. 
 • Duurzaam
  Toerisme heeft altijd een impact op de natuur en omgeving, dat zullen we niet ontkennen. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, nemen we een paar belangrijke stappen. We geloven er in dat toerisme op die manier een positieve impact kan hebben op de natuur en de lokale bevolking. Hier lees je meer over onze duurzame doelen.
 • Unieke locatie
  De reizen van Sisutrek zijn met zorg samengesteld door Ruben, bioloog en wildernisgids die zijn hart verloor aan Finland. Zijn motto is om reizigers kennis te laten maken met het echte Finland. Daarom werkt Sisutrek samen met lokale partners en gaan we ver van de gebaande paden. Zijn passie en kennis over de natuur en Finland werken aanstekelijk en zorgen voor een unieke reis. 
 • Professionele begeleiding
  Alle reizen zijn met zorg samengesteld door Ruben, een bioloog en wildernisgids die zijn hart verloor aan Finland. Met Sisutrek heeft hij als motto om de reizigers kennis te laten maken met het echte Finland. Daarvoor werkt hij samen met lokale partners en neemt hij je mee ver van de massa. Zijn kennis van en passie voor de natuur maken de reizen tot een unieke belevenis. Ook zorgt hij ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat zodat het een comfortabele winterervaring wordt. Liever naar Finland op vakantie in de zomer? Ook dan neemt Ruben je graag mee de Finse natuur in.

Samen met Sisutrek naar Finland op vakantie deze zomer? 

Fantastische sneeuwreis in het prachtige Finse Lapland. Enthousiaste begeleider, Ruben, gidste ons vakkundig en met ‘sisu’ doorheen het gevarieerde weekprogramma voor jong en oud(er). Langlaufen, op tocht met sneeuwschoenen, iglo’s bouwen, ontspannen in de sauna met ijswak, worstjes grillen op het vuur, rijden met een sneeuwmobiel, glijden met een huskyslee, ijsvissen en rendieren voederen: het was kortom één groot avontuur voor onze ganse vriendengroep. Het prachtige Noorderlicht, de lekkere Finse keuken en de prima (basis)accomodatie maakten deze reis dan ook werkelijk onvergetelijk. Een absolute aanrader voor elke sneeuwliefhebber!
Jiska Verhulst
Jiska Verhulst
2024-02-18
SNOWSHOEREIS IN HOSSA Deze reis is niet enkel vakantie, het is een hele beleving. Alles begon met het eerste contact met Ruben die zeer snel antwoordt op berichten met vragen. Nadien in Gent heeft hij heel uitgebreid met mij het programma overlopen en zo elke bange twijfel weggenomen. Eens ter plaatse begon het avontuur samen met een groep fantastische mensen die ik voordien niet kende. Ik heb zoveel geleerd over de natuur, mensen, mezelf en ben met heel veel waardering teruggekeerd voor het leven en de mensen in het koude noorden maar ook met even veel waardering voor de mensen en dingen die ik hier heb. Zo blij dat ik het gedaan heb❤️
Danielle Meyer
Danielle Meyer
2024-02-13
Zeer leuke reis gehad, met goede gids! Een echte aanrader!
Emmelie Cieters
Emmelie Cieters
2024-02-11
Een groepsreis bij Sisutrek is gegarandeerd genieten! Ruben is een prachtig mens en een geweldige gids. Alles goed georganiseerd.
Susan Kalisingh
Susan Kalisingh
2024-02-03
Altijd al eens naar het Noorden gewild. Sisutrek trok me aan omwille van de kleinschaligheid. Het was een super ervaring. Ruben is een geweldige gids, het programma is super gevarieerd, vele ‘eerste keren’, elke avond sauna, avontuur, heerlijk eten (en een keuken die zich aan ieders dieet aanpast!). De eerste avond al verwend met Noorderlicht. Alles was goed voorbereid, de informatie uitgebreid … Kon niet beter. Dankjewel Ruben, het was een ervaring om nooit te vergeten!
Liesbet Brouckaert
Liesbet Brouckaert
2024-02-03
Super ervaring van begin tot eind! – Top gids met bakken kennis – Lekker lokaal eten – Een goed gevuld programma – in kleine, gezellige groep – en een berg sisu! 😊 Een actieve week Finland in de sneeuw? Dan kies je voor Sisutrek! ✅
Bart Dresselaers
Bart Dresselaers
2024-02-02
Professionele gast, gidst alsof het je beste vriend is. Aan te raden ervaring, zeer goede prijs-kwaliteit.
Glen Dierickx
Glen Dierickx
2023-12-17
Wij hebben een heel fijne Winter Wonderland reis achter de rug met Sisutrek. Het programma biedt een mooie variatie aan activiteiten om ten volle van de omgeving te kunnen genieten. Prijs/kwaliteit zeer goed en Ruben is een zeer degelijke gids met de nodige kennis en kunde om het verschil te maken. Voor een volgende Finland-reis zou ik zéker opnieuw het aanbod van Sisutrek bekijken!
Lawrence Steen
Lawrence Steen
2023-02-27
Met Ruben naar de Finse natuur is een aanrader! Wij gingen mee op de allereerste “Winter wonderland” reis van SISUTREK en genoten volop. Ruben is een ervaren reisleider die met zijn uitgebreide kennis over de lokale natuur & cultuur en persoonlijke aanpak voor een onvergetelijke ervaring zorgde. Ver weg van het massatoerisme kreeg onze kleine groep de kans om alle highlights van winters Noord Scandinavië te beleven en toch ook tot rust te komen in de natuur en de sauna. Fantastische activiteiten die voor wie wil extra intensief gemaakt worden (loop maar eens voorop in een vers sneeuwtapijt van een meter dik…) , maar de persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat iedereen mee kan (je hoeft niet voorop, achteraan is het een pak makkelijker 😉 ) Een actieve reis, maar toch ook voldoende kansen voor een rustmoment en elke avond de voetjes onder tafel voor een lekkere maaltijd met de kans om ook eens de lokale keuken te proeven. Als klap op de vuurpijl kregen we de laatste avond nog een heldere hemel waarin het noorderlicht een waar spektakel toonde. Alle wensen vervuld. Een pak toffe ervaringen en mooie herinneringen rijker. En dat is te danken aan Ruben (met hulp van de Finse natuurpracht 😉 ).
Mechtild Zoeter Vanpoucke
Mechtild Zoeter Vanpoucke
2023-02-12
×