Embark on an adventure in the Far North

Sisutrek is a travel organization dedicated to providing an authentic and active nature experience in Finland. Venture off the beaten path, away from mass tourism, and immerse yourself in complete silence. Our mission is to contribute to both nature and the local community through sustainable ecotourism.

Winter or summer, the perfect adventure awaits.

Snowshoeing in Hossa

(10/03/24 – 16/03/2024)

We will hike through snow-covered forests, along ridges, and over frozen lakes in Hossa National Park. In this sparsely populated area, we encounter the vast boreal forest where nature still reigns. There is no better place to experience the tranquility and natural beauty of Finland and to truly connect with its wilderness.

READ MORE ABOUT SNOWSHOING IN HOSSA

X-country skiing in Eastern Finland (17/03/24 – 23/03/2024)

During this cross-country skiing trip we ski 100 km in 5 days through the wilderness of Northeast Finland. We start in Hossa National Park after which we make our way to the remote Martinselkonen nature reserve through the white natural splendor of the boreal forest.

READ MORE ABOUT CROSS-COUNTRY SKIING

Indian summer in Hossa

(31/08/24 – 07/09/2024)

Discover the splendor of the Finnish wilderness in Hossa National Park at the end of summer. We forage wild foods, canoe and hike, and above all we enjoy the outdoors to the fullest. During the multi-day wilderness tour we retreat completely into nature. All of this is paired with a culinary discovery of the Finnish kitchen by our professional chef, Tomasz.

READ MORE ABOUT INDIAN SUMMER IN HOSSA

Reviews

Wij hebben een heel fijne Winter Wonderland reis achter de rug met Sisutrek. Het programma biedt een mooie variatie aan activiteiten om ten volle van de omgeving te kunnen genieten. Prijs/kwaliteit zeer goed en Ruben is een zeer degelijke gids met de nodige kennis en kunde om het verschil te maken. Voor een volgende Finland-reis zou ik zéker opnieuw het aanbod van Sisutrek bekijken!
Lawrence Steen
Lawrence Steen
2023-02-27
Met Ruben naar de Finse natuur is een aanrader! Wij gingen mee op de allereerste “Winter wonderland” reis van SISUTREK en genoten volop. Ruben is een ervaren reisleider die met zijn uitgebreide kennis over de lokale natuur & cultuur en persoonlijke aanpak voor een onvergetelijke ervaring zorgde. Ver weg van het massatoerisme kreeg onze kleine groep de kans om alle highlights van winters Noord Scandinavië te beleven en toch ook tot rust te komen in de natuur en de sauna. Fantastische activiteiten die voor wie wil extra intensief gemaakt worden (loop maar eens voorop in een vers sneeuwtapijt van een meter dik…) , maar de persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat iedereen mee kan (je hoeft niet voorop, achteraan is het een pak makkelijker 😉 ) Een actieve reis, maar toch ook voldoende kansen voor een rustmoment en elke avond de voetjes onder tafel voor een lekkere maaltijd met de kans om ook eens de lokale keuken te proeven. Als klap op de vuurpijl kregen we de laatste avond nog een heldere hemel waarin het noorderlicht een waar spektakel toonde. Alle wensen vervuld. Een pak toffe ervaringen en mooie herinneringen rijker. En dat is te danken aan Ruben (met hulp van de Finse natuurpracht 😉 ).
Mechtild Zoeter Vanpoucke
Mechtild Zoeter Vanpoucke
2023-02-12
Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten vorig jaar was mijn reis naar Fins Lapland. Het werd een actieve vakantie in de sneeuw, die op alle vlakken ruimschoots aan mijn wensen voldeed! Veel activiteiten waren nieuw voor mij, maar gelukkig was er Ruben voor een deskundige begeleiding. Nieuwjaar vieren was heel bijzonder op deze magische plek, evenals de traditionele nieuwjaarsduik. De wildernistocht was een spannende ervaring die me altijd zal bijblijven. Wens je een begeleide reis met respect voor mens en omgeving, en daarnaast veel weetjes over de natuur? Kortom, een reis in zijn meest pure vorm? Boek dan een reis bij Sisutrek. U zal er geen spijt van hebben!
Nele Van de Velde
Nele Van de Velde
2023-01-03
In maart 2022 was Ruben een week lang reisleider tijdens mijn vakantie in Fins Lapland. Met zijn kennis en enthousiasme heb je gegarandeerd een geweldige ervaring. Elk moment was enorm bijzonder en speciaal. Ruben had alles perfect geregeld tot in de kleinste details. Het was een van mijn meest memorabele reizen.
Anneke Horsch
Anneke Horsch
2022-12-23
Fantastische reis naar Fins Lapland gehad! Een unieke ervaring mede dankzij de uitstekende begeleiding van Ruben! Niet-alledaagse activiteiten zoals sleeën met de husky´s, sneeuwschoen tweedaagse, ijsvissen en een tocht met de sneeuwscooter. Ruben weet ontzettend veel over het gebied en door zijn achtergrond als bioloog weet hij veel te vertellen over de fauna en flora! Een echte aanrader voor wie in de winter eens iets anders en avontuurlijke wil!
Saskia Verschueren
Saskia Verschueren
2022-11-13
Februari 2022. Alle moed bijeen geraapt en de reis naar Fins Lapland geboekt, wat op mijn leeftijd toch wel een hele stap was. ( Ik was dan ook de oudste van de groep!) Maar onnodig zorgen gemaakt, want na de vlucht naar Kuusamo, en de transfer naar Kylmäluoma, was daar Ruben! Buiten het feit dat het een adem benemend landschap is, de accomodatie top, evenals de mede reizigers, (uiteindelijkallemaal gelijk gestemden) en het avontuurlijke programma, was Ruben de man die het onvergetelijk maakte. Zijn kennis van en liefde voor de natuur, zijn zorgzaamheid, en “last but not least” zijn humor maakten het tot een onvergetelijke ervaring. Ruben is een Belg, en ja….dat taaltje klinkt echt zo zacht. Dus niet meer twijfelen over België, maar gaan!! Het wordt gegarandeerd een “ones in a lifetime experience” !
cora den boer
cora den boer
2022-11-11
De wandeltocht naar en het overnachten in deze hut in de wildernis was geweldig. Zo puur, meer natuur en stilte krijg je niet! Doen deze reis met Ruben, wát een ervaring!
Marianne Bunschoten
Marianne Bunschoten
2022-11-11
Begin februari 2022 een prachtige reis naar Fins Lapland gemaakt met Ruben als reisleider. Al mijn verwachtingen werden overtroffen en dat is voor het grootste deel te danken aan de kennis en het enthousiasme waarmee Ruben ons begeleidde!
Tatanka Bol
Tatanka Bol
2022-11-09
Begin dit jaar een prachtige reis in Fins Lapland gemaakt met Ruben als begeleider. Ruben is zeer enthousiast, kundig, zorgzaam en prettig gezelschap. Hij kan geweldige verhalen vertellen en weet ontzettend veel. Hij krijgt mensen in beweging en niets is hem teveel. Niet twijfelen en gelijk een reis boeken bij Sisutrek! Je krijgt er zeker geen spijt van 👍
Wendy Franke
Wendy Franke
2022-11-08

@Sisutrek

×