Embark on an adventure in the Far North

Sisutrek is a travel organization dedicated to providing an authentic and active nature experience in Finland. Venture off the beaten path, away from mass tourism, and immerse yourself in complete silence. Our mission is to contribute to both nature and the local community through sustainable ecotourism.

Winter or summer, the perfect adventure awaits.

Snowshoeing in Hossa

16/02/25 – 22/02/25

09/03/25 – 15/03/25

We will hike through snow-covered forests, along ridges, and over frozen lakes in Hossa National Park. In this sparsely populated area, we encounter the vast boreal forest where nature still reigns. There is no better place to experience the tranquility and natural beauty of Finland and to truly connect with its wilderness.

READ MORE ABOUT SNOWSHOING IN HOSSA

X-country skiing in Eastern Finland 02/03/25 – 08/03/2025

23/03/25 – 29/03/25

During this cross-country skiing trip we ski 100 km in 5 days through the wilderness of Northeast Finland. We start in Hossa National Park after which we make our way to the remote Martinselkonen nature reserve through the white natural splendor of the boreal forest.

READ MORE ABOUT CROSS-COUNTRY SKIING

Indian summer in Hossa

(By demand)

Discover the splendor of the Finnish wilderness in Hossa National Park at the end of summer. We forage wild foods, canoe and hike, and above all we enjoy the outdoors to the fullest. During the multi-day wilderness tour we retreat completely into nature. All of this is paired with a culinary discovery of the Finnish kitchen by our professional chef, Tomasz.

READ MORE ABOUT INDIAN SUMMER IN HOSSA

Reviews

Fantastische sneeuwreis in het prachtige Finse Lapland. Enthousiaste begeleider, Ruben, gidste ons vakkundig en met 'sisu' doorheen het gevarieerde weekprogramma voor jong en oud(er). Langlaufen, op tocht met sneeuwschoenen, iglo's bouwen, ontspannen in de sauna met ijswak, worstjes grillen op het vuur, rijden met een sneeuwmobiel, glijden met een huskyslee, ijsvissen en rendieren voederen: het was kortom één groot avontuur voor onze ganse vriendengroep. Het prachtige Noorderlicht, de lekkere Finse keuken en de prima (basis)accomodatie maakten deze reis dan ook werkelijk onvergetelijk. Een absolute aanrader voor elke sneeuwliefhebber!
Jiska Verhulst
Jiska Verhulst
2024-02-18
SNOWSHOEREIS IN HOSSA Deze reis is niet enkel vakantie, het is een hele beleving. Alles begon met het eerste contact met Ruben die zeer snel antwoordt op berichten met vragen. Nadien in Gent heeft hij heel uitgebreid met mij het programma overlopen en zo elke bange twijfel weggenomen. Eens ter plaatse begon het avontuur samen met een groep fantastische mensen die ik voordien niet kende. Ik heb zoveel geleerd over de natuur, mensen, mezelf en ben met heel veel waardering teruggekeerd voor het leven en de mensen in het koude noorden maar ook met even veel waardering voor de mensen en dingen die ik hier heb. Zo blij dat ik het gedaan heb❤️
Danielle Meyer
Danielle Meyer
2024-02-13
Zeer leuke reis gehad, met goede gids! Een echte aanrader!
Emmelie Cieters
Emmelie Cieters
2024-02-11
Een groepsreis bij Sisutrek is gegarandeerd genieten! Ruben is een prachtig mens en een geweldige gids. Alles goed georganiseerd.
Susan Kalisingh
Susan Kalisingh
2024-02-03
Altijd al eens naar het Noorden gewild. Sisutrek trok me aan omwille van de kleinschaligheid. Het was een super ervaring. Ruben is een geweldige gids, het programma is super gevarieerd, vele 'eerste keren', elke avond sauna, avontuur, heerlijk eten (en een keuken die zich aan ieders dieet aanpast!). De eerste avond al verwend met Noorderlicht. Alles was goed voorbereid, de informatie uitgebreid ... Kon niet beter. Dankjewel Ruben, het was een ervaring om nooit te vergeten!
Liesbet Brouckaert
Liesbet Brouckaert
2024-02-03
Super ervaring van begin tot eind! - Top gids met bakken kennis - Lekker lokaal eten - Een goed gevuld programma - in kleine, gezellige groep - en een berg sisu! 😊 Een actieve week Finland in de sneeuw? Dan kies je voor Sisutrek! ✅
Bart Dresselaers
Bart Dresselaers
2024-02-02
Professionele gast, gidst alsof het je beste vriend is. Aan te raden ervaring, zeer goede prijs-kwaliteit.
Glen Dierickx
Glen Dierickx
2023-12-17
Wij hebben een heel fijne Winter Wonderland reis achter de rug met Sisutrek. Het programma biedt een mooie variatie aan activiteiten om ten volle van de omgeving te kunnen genieten. Prijs/kwaliteit zeer goed en Ruben is een zeer degelijke gids met de nodige kennis en kunde om het verschil te maken. Voor een volgende Finland-reis zou ik zéker opnieuw het aanbod van Sisutrek bekijken!
Lawrence Steen
Lawrence Steen
2023-02-27
Met Ruben naar de Finse natuur is een aanrader! Wij gingen mee op de allereerste "Winter wonderland" reis van SISUTREK en genoten volop. Ruben is een ervaren reisleider die met zijn uitgebreide kennis over de lokale natuur & cultuur en persoonlijke aanpak voor een onvergetelijke ervaring zorgde. Ver weg van het massatoerisme kreeg onze kleine groep de kans om alle highlights van winters Noord Scandinavië te beleven en toch ook tot rust te komen in de natuur en de sauna. Fantastische activiteiten die voor wie wil extra intensief gemaakt worden (loop maar eens voorop in een vers sneeuwtapijt van een meter dik...) , maar de persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat iedereen mee kan (je hoeft niet voorop, achteraan is het een pak makkelijker ;-) ) Een actieve reis, maar toch ook voldoende kansen voor een rustmoment en elke avond de voetjes onder tafel voor een lekkere maaltijd met de kans om ook eens de lokale keuken te proeven. Als klap op de vuurpijl kregen we de laatste avond nog een heldere hemel waarin het noorderlicht een waar spektakel toonde. Alle wensen vervuld. Een pak toffe ervaringen en mooie herinneringen rijker. En dat is te danken aan Ruben (met hulp van de Finse natuurpracht ;-) ).
Mechtild Zoeter Vanpoucke
Mechtild Zoeter Vanpoucke
2023-02-12

@Sisutrek

×