Duurzame reizen in Finland

Sisutrek biedt avontuurlijke reizen aan in het Noorden van Finland met een klemtoon op natuurbelevenis. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat toerisme een belangrijke impact kan hebben op de natuur en omgeving. Daarom nemen we de nodige stappen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. 

We geloven sterk dat toerisme zo een positieve impact kan betekenen, zowel voor de natuur als de lokale bevolking.

Respect voor de natuur

De Finse natuur staat centraal in al onze reizen. Wanneer we rondtrekken, is onze centrale wandelcode ‘leave no trace’. We volgen steeds de regels van de beschermde nationale parken en bewandelen waar nodig steeds de bestaande paden. In gebieden waar dit wel is toegelaten, zorgen we dat we de rust van dieren niet storen en flora beschermen. We betalen ook een dagelijkse bijdrage aan Metsähallitus, de natuurbeheerder. Zij staan in voor de algemene bescherming en behoud van de natuur in Finland.

Lokaal & Duurzaam

In Finland werken we altijd samen lokale en kleinschalige organisaties. Verder stellen we ook hoge eisen aan onze partners. Zo zijn deze onder andere aangesloten bij Green Key en Travelife (programma’s met criteria rond recyclage, energie en water, ethiek, …). De maaltijd op onze locaties zijn van lokale oorsprong: verse vis, wild, bessen en paddenstoelen. Enkele maaltijden zijn vegetarisch.

Low impact travel

Tijdens onze reizen kiezen we voor actieve reisvormen, op eigen kracht, zoals wandelen en peddelen. We streven ernaar om verplaatsingen met taxi/bus te beperken tot een minimum. We kiezen ook bewust voor kleine groepen. Zo is de impact die we op onze omgeving maken altijd miniem.

C02- compensatie

Als je een reis bij ons boekt, kan je er ook voor kiezen om naar Finland te reizen met de wagen/trein of bus. Kies je voor een reisroute zonder vlucht dan geven we je graag €100 korting.

Als startende zaak, zijn dit voor ons de eerste logische stappen die we zetten om duurzamere reizen aan te bieden. Maar we kijken ook verder naar de toekomst. Zo zijn we bezig met het opstellen van reizen waarbij waarbij we actief willen bijdragen aan natuurbeheer: het uitvoeren van beheerswerken, onderhoud van wandelpaden… in combinatie met voldoende ontspanning.

Is dit iets waar jij interesse in zou hebben? Geef ons dan zeker een seintje.

×